Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 06-21210661
  • dave@demanfd.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Raak jij je huis kwijt bij arbeidsongeschiktheid?

 Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat spreekwoord ken je vast wel. Net als je het niet verwacht, gebeurt er iets. Vaak iets vervelends. Wanneer je gezond bent, kun je na een ongeval toch arbeidsongeschikt raken. Met grote (negatieve) gevolgen voor je inkomen.

 Op de site van hypotheekvleuten.nl  lees je meer over een groot financieel risico dat we allemaal lopen, namelijk het risico van arbeidsongeschiktheid. Ik geef je ook tips waarmee je dit risico eenvoudig kunt afdekken. En dat is alweer een grote financiële zorg minder.

 Heb je zelf een financiële vraag, bv. over hypotheken, huishoudboekjes of rentes? Mail me dat gerust! Je kunt je vraag ook stellen via het contactformulier van hypotheekvleuten.nl.

 Ben en Clara kwam ik tegen op de verjaardag van een familielid. Een  leuk stel, en al gauw ging ons gesprek over een financiële kwestie waarmee zij worstelden. Ben en Clara zijn allebei goed gezond en dat geldt gelukkig ook voor hun kinderen. Aan Bens werk in de haven zitten echter nogal wat risico’s. Hij is logistiek medewerker en loopt een reële kans op arbeidsongeschiktheid. Wat hij hierover gelezen heeft stelt hem niet gerust. Het vangnet vanuit de overheid is immers een stuk minder stevig dan vroeger.

 Huis verkopen

 Ben heeft laatst gehoord over iemand die zijn huis moest verkopen nadat hij arbeidsongeschikt raakte. Hij vraagt zich af of hem dan ook kan gebeuren. Daar moest ik in alle eerlijkheid `ja' op antwoorden. Want als je arbeidsongeschikt raakt, kan je inkomen zo laag worden dat je je woonlasten niet meer kunt betalen. Ben wil dat koste wat kost voorkomen. Daarom vroeg hij mij om een inventarisatie van zijn inkomenssituatie bij arbeidsongeschiktheid.

 Ken jij al jullie inkomensrisico's?

Veel mensen zijn niet op de hoogte van de inkomensrisico's die zij lopen. En als je die niet kent, kun je ze natuurlijk ook niet opvangen. Ik geef je graag een aantal tips waarmee je meer inzicht kunt krijgen in de financiële gevolgen van je arbeidsongeschiktheidsrisico. Je leest ook wat je kunt doen om ze af te dekken.

NIBUD

Op de site van het Nationaal Instituut Budgetvoorlichting (NIBUD) kun je meer lezen over werknemers en arbeidsongeschiktheid. Je krijgt antwoord op vragen als: wat zijn de rechten en plichten van een werknemer, en hoe lang moet een werkgever salaris doorbetalen?

 Laat je adviseren en dek jullie inkomensrisico's af

Wil je echt weten hoe jullie er nu én straks voor staan? Neem dan contact op met een adviseur van hypotheekvleuten. Hij maakt een grondige inventarisatie van jullie financiële situatie. Hiervan ontvang je een financieel rapport. Dit rapport laat je precies zien wat jij kunt doen om jullie inkomensrisico's af te dekken.

 Het kan zijn dat je recht hebt op een WGA-uitkering van de overheid. Of misschien heeft je werkgever een voorziening bij arbeidsongeschiktheid voor je geregeld? Dat kan bij je pensioen inzitten, je krijgt dan een Uniform Pensioen Overzicht (UPO) maar het kan ook een polis zijn.

 De situatie van Ben bleek trouwens prima in orde. Zijn werkgever heeft ervoor gezorgd dat de werknemers bij arbeidsongeschiktheid een aanvulling krijgen op de WIA-uitkering. Ben hoefde dus geen actie te ondernemen. Moet jij dat wel doen?