Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 06-21210661
  • dave@demanfd.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Ordners met allerlei losse velletjes. Zo bewaren veel mensen hun financiële papieren. Niet verwonderlijk dat ze geen goed overzicht hebben van hun financiële situatie! Dit geldt in ieder geval voor sommige van mijn klanten en relaties die voor vervelende verrassingen kwamen te staan.

In dit artikel lees je meer over een groot financieel risico dat we allemaal lopen. Ik geef je ook tips waarmee je dit risico eenvoudig kunt afdekken. En dat is alweer een grote financiële zorg minder!

Wat gebeurt er als een van jullie overlijdt?

 

Vorige week ging ik bij Wim en Roos op bezoek. Zij wonen samen met hun 2 kinderen in een leuke koopwoning in Utrecht. Een paar keer per jaar gaan ze op vakantie en er staat een prima auto voor de deur. Ze zijn gezond en de kinderen doen het goed op school. Wim heeft net een grote bezuinigingsronde op zijn werk overleefd en Roos is in een hogere loonschaal geplaatst. Een doorsnee Nederlands gezin. Misschien herken jij je er wel in?

 

Doorsnee gezin

Maar Wim vertelde mij dat laatst de vrouw van een collega was overleden. Voor die collega had dat de nodige gevolgen gehad. Niet alleen emotioneel, maar zeker ook financieel. Het inkomen van de vrouw viel na haar overlijden weg. Zijn collega moest korter gaan werken om voor de kinderen te zorgen.

Dat had bij Wim allerlei vragen en zorgen opgeroepen. Kon hij als Roos zou overlijden wel fulltime blijven werken? Wie ging er dan voor de kinderen zorgen? Had hij wel genoeg geld voor kinderopvang? Eigenlijk had hij geen idee van de financiële gevolgen.

 

Ken jij al jullie inkomensrisico’s?

Veel mensen zijn niet op de hoogte van de inkomensrisico’s die zij lopen. En als je die niet kent, kun je ze natuurlijk ook niet opvangen. Ik geef je graag een aantal tips waarmee je meer inzicht kunt krijgen in de financiële gevolgen van onvermijdelijke gebeurtenissen. Je leest ook wat je kunt doen om ze af te dekken.

 

Wat is mama waard?

Hypotheekvleuten.nl maakt inzichtelijk voor je wat er gebeurt met jullie inkomen als een van jullie overlijdt. Wij rekenen voor je uit wat het kost als – bijvoorbeeld – de moeder wegvalt. Denk daarbij aan extra kosten voor kinderopvang, huishoudelijke hulp of oppas.

 

Dek jullie inkomensrisico’s af

Wil je dus echt weten hoe jullie er nu én straks voor staan? Neem dan contact op met een adviseur van hypotheekvleuten.nl.  Hij maakt een grondige inventarisatie van jullie financiële situatie. Hiervan ontvang je een rapport dat je direct en duidelijk inzicht geeft. Ook laat het rapport je precies zien wat jij kunt doen om jullie inkomensrisico’s af te dekken.

 

Het kan zijn dat je recht hebt op een ANW-uitkering van de overheid. Of misschien zit er in je bedrijfspensioenregeling een nabestaanden- of wezenpensioen? Check dat bij je werkgever.

 

Je kunt ook een inkomensverzekering afsluiten die voor een aanvullend inkomen zorgt wanneer een van jullie overlijdt. (Dat was de optie waar Wim en Roos voor kozen.)

 

Of je kunt een overlijdensrisicoverzekering afsluiten die een eenmalig bedrag uitkeert.